Change Vacation Hotel Dali (Lodge, Travel) by Donglei Wang
2016 - 2017, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
Tao Yuanming himself favors free and unrestrained rural life without any worries. This becomes the operating principle of Change Vacation Inn simply: to develop a refurbished inn for lodgers to talk about all sorts of subjects freely and converse cheerfully over a glass of wine.
Creativity
The old and plain compound of Bai nationality, sophisticatedly planned inside, has been practicing the brilliant culture ‘three squares and a screen wall’ in the development of its residence. Modern adornment on the screen wall transforms accordingly over the change of temperature and luminance and matches excellently the ancient Bai’s compound.
Design Challenges
The biggest problem is project duration that the client promised. The existing residences were built by the local people without any reference construction drawings. On one hand, the building was not developed according the hospitality demand, leading the architect to spend much time on dividing functional spaces; on the other hand, discharge capacity was not occupied in the beginning of the old building.
Production Technology
Materials: wood finishes, antique copper, granite, grey marble, timber floor, rustic tile.
       
     
©2001-2018 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.