Progressive and Seclusive (Residential Public Space) by Arthur Ho
2017 - 2018, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
Inspiring within a linear space a flowing ambiance as articulated by the contrasting elements between excess and void, light and shadow.
Creativity
This is a three dimensional public space consisting of the lobby, backyard, and the cellar. The two-storied high backyard is an open space with natural lights, shadows, and green vegetation, and the open space connects the lobby and the cellar. The whole architecture features a progressive line of movements, open and close pathways, bright and dim spaces, interlaced with real and virtual realm that leads to the way home.
Design Challenges
How to create connection and arrangement of solid and empty space
Production Technology
Wood/Metal/Marble/Stone
       
     
©2001-2018 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.