Fantoni (Headquarter Office) by Samaneh Ghasempour
2017 - 2018, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
The location of project has a unique feature, attention to this feature was one of the design priorities. Placement of the project in the last floor of building with having space of the terraces and roof is equivalent to the closed space. The privileged position of the building in terms of its proximity to the urban spaces was excellent project feature. This position ensures the visibility and urban landscape forever. This great opportunity is the starting point of design. By extending interior space to exterior, we used potentials of project in case of architecture design.
Creativity
increasing the quality of indoor and outdoor spaces by mixing them together and reinforcing special quality is a result of the main idea of the project. One way to support this connection is stretching the users line of sight and virtually placing them on the roof. In this regard, the project is defined in section, and the idea of the project is emphasized on by extending users desks outdoors, and even defining the level of green space equal to users line of sight.
Design Challenges
Samaneh Ghasempour did not encounter any design challenges while designing the award winning Fantoni Headquarter Office.
Production Technology
From an engineering point of view, the Fantoni Headquarter Office by Samaneh Ghasempour is a good example of a highly-developed project.
       
     
©2001-2018 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.