Hangzhou Neobio (Family Park) by Xiang Li
2018 - 2019, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
We intended to create a space which is not only a place for children to have fun, but also can stimulate interaction between parents and children. We divided the family park into four major functional areas so that the demands of all the target population would be satisfied at the same time. Besides, in every single area we particularly stress the parent-child interaction by also designing furniture for adults and creating recreational facilities made of transparent materials. In this case, children could play under supervision and feel accompanied by their family.
Creativity
Before the construction, the developer removed all the luxury shops at this floor, and permitted the designers to make use of the atrium space. In other words, design of the project had integrated all parts of the original layout as a whole, and redefined the functions of the entire area of the first floor in this unit. Such design scheme had added up to the uniqueness and profoundness of the project. It is not only a combination of functions and aesthetics, but more importantly an experimental design that explores the diverse layout of shopping malls in the future.
Design Challenges
We needed to coordinate the flow of people while ensuring there is only one exit left, considering the fact that the active nature of children may add management difficulties when there are too many exits. Besides, to resolve the design issues in the comprehensive area is another big challenge. One can imagine that not only the customers of the project but also consumers from above the second floor will be able to see the whole view of this area since it is located at the atrium. Therefore, taking into consideration the experience of all these potential target population is of great importance.
Production Technology
Reading area. Designers abstracted the composition so that structures designed in this area can served as bookshelves and at the same time allow kids to enjoying climbing and going through holes. Occupational experience area. Designers made use of abstracted stone elements to build a virtual town for children. Comprehensive area for rest. Designers took parasol-shaped structures as main structures in this area, which marked out the location of different functional spaces in the area.
       
     
©2001-2019 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.