Boundless (Interior Design For Community) by Peng-Hsu Chen
2018 - 2019, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
Inspired by its surroundings, we try to blurred the physical boundary and introduce cultural and poetic atmosphere into common spaces. From the outside arcade to main entrance into reception, there are sections of big wooden panels imitate section of books. The high ceiling lobby is surrounded by book shelves can serve as a library allow occupants and visitor
Creativity
Boundless -where humanities meet community The site is a mixed use apartment building situated in the famous philosophical neighborhood in Taipei city adjacent to the National Taiwan Normal University (NTNU) where school teachers are educated. This area is not only home for many scholars, but also clusters for independent bookstores, galleries give special something to this area.
Design Challenges
Grill pattern and mirror refection are the other two key elements to carry the out the designer's concept with practical purpose. The metal grill ceiling with wood finish at basement parking lot, the second floor fetidness/yoga room, and meeting room allow these common spaces to fit the fire safety code. Sprinkle system and smoke detector can hide within grills. But these also bring in the impression of pilled books.
Production Technology
This colleague neighborhood is more than an apartment also a boundless culture-sharing area for community by books and artworks display.
       
     
©2001-2019 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.